Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Nádaratás-Nádtetõfedés
Cím: 8373 Rezi, Vár u. 29.Email: huse.nad@citromail.hu
Telefon: 06 (30) 9860-845Fax: 06 (83) 330-399
Gps: 46.8409791 , 17.2212906

Bemutatkozás

A nádtetõfedésrõl
Egy szép nádtetõ láttán mindenki megáll, nem lehet mellette csak úgy elmenni. A nád természetébõl adódóan bármely forma kialakításra alkalmas. Követi a tetõ minden ívét - hajlatát, mint egy szép méretre szabott ruha az ember alakját. A nád természetes anyag, nem károsítja a környezetet. Rendkívül jó hõszigetelõ hatása révén a nádfedeles épület nyáron hûvös, télen pedig bent tartja a meleget. Nádtetõ készülhet lécezett faszerkezetre és préselt farostlemez borításra. A tetõ lezárása lehet hagyományos magyar típusú nádfonat, illetve a Hollandiában elterjedt kúpcserép. A nádtetõ vastagsága igény szerint készíthetõ, az általános vastagság az ereszvonalnál 30 cm. A hagyományos magyar típusú nádfonatot 6 - 10 évente érdemes lecserélni, a tetõfelület tömörítését 10 -15 évente ajánlott elvégezni. Ha Ön nádtetõt szeretne, mindenképpen érdemes még a tervezés elõtt tájékozódni. A náddal fedhetõ tetõ formavilág gazdag- bonyolult, modern ablakok, élek, hajlatok, kontyok -, a tervezõk fantáziája szárnyalhat, látványos tetõk készülhetnek. Azonban ehhez megfelelõ a minõségû nád és tetõfedõ szakmai tudása elengedhetetlen. Egy nádtetõ élettartama nem csak a nád minõségétõl és a tetõfedõ tudásától függ, fontos tényezõ a tetõ meredeksége. Az ideális nádtetõ dõlésszöge 45 fok. Enné laposabb tetõnél a víz nem fut le a szálak mentén, hanem leszivárog és a nád elkezd rothadni. A tetõablakok teteje mindig laposabb, ezért számítson rá, hogy ezt kell majd mindig elõször javítani.
Amennyiben Ön tartós, hosszú életû nádtetõ szeretne,
* készítesse a tetõt minél meredekebbre
* válasszon megfelelõ nádazót
* jó minõségû nád kerüljön a tetõre
* a kicsinek tûnõ hibát is minél hamarabb javíttassa
* idõnként a mohát távolítsa el róla * érje minél kevesebb árnyék, és lehetõség szerint sok szél
* ne ültessen a ház mellé terebélyes, dús lombú fát
A nádaratás
Január és február a nádaratás ideje. Ilyenkor a Kis-Balaton területén vágjuk a nádat. A levágott nádat gondosan tisztítjuk és válogatjuk. Az osztályozás során tetõfedõ nád, szegõ nád és szövet alapanyag kerül elõállításra.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0